مقالاتسئو

معرفی برترین موتورهای جستجوگر و ترکیب آن‌ها با هوش مصنوعی

AI AND ITS IMPACT ON THE BEST SEARCH ENGINES

اگر هنگام جستجو در فضای وب دستیاری داشته باشیم، چقدر سرعت کارمان بیشتر می‌شود؟! آیا داشتن یک دستیار برای جستجو در فضای وب به ما کمک می‌کند؟

موتورهای جستجو در سیر تحولشان همیشه در کنار توسعه خود برای رفع نیاز کاربر، نیم نگاهی به هوش مصنوعی(AI) هم داشته‌اند. چرا که با گسترش هوش مصنوعی موتورهای جستجوگر توانایی بالاتری برای رفع نیاز کاربران خود دارند.

از گذشته تاکنون کاربران حوزه وب، در تلاش بودند تا بتوانند راحت‌تر به اطلاعاتی که درون فضای اینترنت منتشر شده دست پیدا کنند. چه بهتر که برای چیزی که درحال جستجوی آن هستند، دستیاری داشته باشند. شاید این بزرگترین دلیل ترکیب شدن هوش مصنوعی با موتورهای جستجو باشد!

با این حال در سال‌های اخیر به خصوص از سال 2023 به بعد، شاهد گسترش هوش مصنوعی در بستر اینترنت بوده‌ایم. این امر موجب شد موتورهای جستجو بیشتر از قبل از این ابزار برای رفع نیاز کاربران و ارتقاء و توسعه خود استفاده کنند. درحال حاضر برترین موتورهای جستجو برای ماندن در رقابت، تلاش می‌کنند تا بیشتر از قبل، از هوش مصنوعی استفاده کنند و محتوای بهینه‌تری را به مخاطبان خود نمایش دهند.

از همین جهت ما در این مقاله به بررسی هوش مصنوعی و تاثیرات آن، بر برترین موتورهای جستجو می‌پردازیم.

هوش مصنوعی و انقلابی در صنعت اینترنت
هوش مصنوعی

از هوش مصنوعی به عنوان پنجمین انقلاب صنعتی یاد می‌شود اما این ایده از کجا آمده است؟!

آیا ماشین‌ها توانایی فکر کردن دارند؟

این اولین سوالی بود که در سال 1950 توسط آلن تورینگ (Alan Mathison Turing) مطرح شد و با ارائه مقاله “ماشین آلات، محاسبه و هوش” باعث ایده‌ی شکل‌گیری هوش مصنوعی(AI) شد. در سال‌ها و دهه‌های بعدی، ایده‌ی آلن توررینگ (آیا ماشین‌ها تونایی فکر کردن دارند؟!) فراتر از یک سوال شد و هوش مصنوعی گسترش بیشتری پیدا کرد.

با این حال گسترش اینترنت هم کمک بسیار زیادی به توسعه هوش مصنوعی کرد. در سال 1969 ARPANET (که شرکت ارائه دهنده اینترنت بود) توسط وزارت دفاع آمریکا راه‌اندازی شد. این بستر در مدت زمان کوتاهی کمک شایانی به ارتقاء و گسترش هوش مصنوعی کرد.

از همین جهت می‌توان گفت که هوش مصنوعی و اینترنت مسیر جدا ناپذیری با یک‌دیگر از گذشته تاکنون داشته‌اند و هردو به پیشرفت یک دیگر، کمک بسیاری کرده‌اند.

ما در این مقاله از نت افراز بلاگ سعی می‌کنیم تا در مورد پیوند موتورهای جستجو با هوش مصنوعی، بیشتر صحبت کنیم تا بتوانیم اطلاعات مفیدی از موتورهای جستجوگری که از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، در اختیارتان قرار دهیم.

در نت افراز امکان ثبت و خرید دامنه با پسوند ai وجود دارد. جهت اطلاعات بیشتر می‌توانید بلاگ ثبت و خرید دامنه ai به همراه قیمت و بررسی نکات مثبت و منفی را مطالعه کنید.

شکل‌گیری موتورهای جستجو

موتورهای جستجوگر

ایده‌ی راه‌اندازی موتورهای جستجو به سال 1945 (قبل از اختراع اینترنت) برمی‌گردد. زمانی که آقای ونیوار بوش(Vannevar Bush) به دنبال راهکار ساخت دستگاهی، برای دستیابی راحت‌تر به تمام کتاب‌ها، سوابق و ارتباطات به صورت فشرده بود. بوش نام این دستگاه فرضی را Memex قرار داد.

با پیشرفت دنیای اینترنت و بالا رفتن حجم اطلاعات در این بستر، نیاز به موتورهای جستجو افزایش یافت. این نیاز، باعث شد در سال 1993 اولین موتور جستجو توسط تیم‌برنرز(Timothy John Berners) به اسم Archie ساخته شود. بعد از آن موتور جستجوی Web‌Crawler در سال 1994 با امکانات بیشتری معرفی گردید.

ساختار موتورهای جستجو، طوری بود که نسبت به جستجوی کلمات کلیدی که توسط کاربران جستجو می‌شد، واکنش نشان دهند.

در سال 1998 معروف‌ترین موتور جستجو، که امروزه بیشترین کاربر را به خود اختصاص می‌دهد، یعنی گوگل تاسیس گردید.

هدف اصلی موتورهای جستجو، ارائه اطلاعات مرتبط و مفید به کاربران در سریع‌ترین زمان ممکن است. در نتیجه تمام آن‌ها در تلاشند تا بتوانند این نیاز را به نحو بسیار بهتری ارائه دهند. از این جهت سئو کردن سایتتان برای اینکه در نتایج موتورهای جستجو نمایش داده شود بسیار مهم است. اگر علاقه‌مند به اطلاعات بیشتر در مورد سئو سایت هستید می‌توانید مقاله “سئو چیست؟ تعریف 60 متخصص از سئو” را مطالعه کنید.

در ادامه مقاله به معرفی برترین موتورهای جستجو، که درحال همکاری با (AI) هستند می‌پردازیم:

1 . موتور جستجوی گوگل (Google)

در لیست محبوب‌ترین موتورهای جستجو، موتور جستجو گوگل رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

موتور جستجو گوگلکمپانی گوگل در سال 1998 تاسیس شد. هدف گوگل دریافت اطلاعات از وب‌سایت‌ها و نمایش به کاربران بود. گوگل (Google) بر گرفته از واژه لاتین گوگول (Googol) هست، به معنای عدد 1 و صد 0 جلوی آن قرار می‌گیرد.

10, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000, ​000

این کلمه به خوبی مفهوم گوگل را می‌رساند، چرا که گوگل ادعا می‌کند این حجم از اطلاعات را در خود ذخیره کرده است. شعار این مجموعه بزرگ، به درستی بیانگر کاربری این موتور جستجو است.

الگوریتم گوگل بدین گونه طراحی شده که با استفاده از ربات‌های خزنده (Crawler)، تمامی وب‌سایت‌ها را بررسی کرده و آن‌ها را در خود ذخیره می‌کند. با این کار کاربران می‌توانند موضوع دلخواهشان را با به‌کارگیری از کلمات کلیدی، جستجو کنند.

پلتفرم گوگل به تنهایی، بیش از نیمی از کاربرانی که در فضای اینترنت به جستجو می‌پردازند را به خود اختصاص داده است. این موضوع نشان دهنده این است که کمتر کسی پیدا می‌شود که این موتور جستجو را نشناسد.

اولین همکاری گوگل و هوش مصنوعی در سال 2001 شکل گرفت. هوش مصنوعی به گوگل کمک می‌کرد که کاربر حتی اگر کلمه‌ای را با غلط املایی تایپ کند، آن را به محتوای مورد نظرش نزدیک کند.

انقلاب گوگل با استفاده از هوش مصنوعی در سال 2015 انجام گرفت.

در آن سال، سرویس TensorFlow توسط گوگل رو نمایی شد. این سرویس با کمک هوش مصنوعی توانایی جستجوی بهتر را، برای کاربر فراهم می‌کرد و کاربر را به سمت محتوایی که مد نظرش بود نزدیک‌تر می‌کرد. این سرویس با کمک حافظه یادگیری توانایی یادگرفتن موضوعات مختلف را دارا بود و کمک می‌کرد با شناخت بهتر از الگوهای رفتاری کاربران، نتایج بهتری برای جستجو به آن‌ها ارائه دهد.

گوگل جمینای (Google Gemini)

جمینای(Gemini) بزرگ‌ترین و کامل‌ترین هوش مصنوعی ارائه شده توسط گوگل است. قبل از Gemini، گوگل از بارد (Bard) استفاده می‌کرد. Gemini به عنوان یک دستیار برای کاربران گوگل معرفی شد و به کاربران اجازه داد که در فضای اینترنت برای خود دستیاری داشته باشند. این دستیار در زمینه جستجو، متن، تصاویر و… به کاربران کمک می‌کند. از همین جهت Gemini یک هوش مصنوعی از مدل‌های چند وجهی است که توانایی پردازش انواع اطلاعات را دارد.

گوگل جمینای(Gemini) دارای 2 نسخه پولی (Gemini Ultra) و نسخه رایگان (Gemini Pro) و خب قاعدتا شما با دریافت نسخه پولی می‌توانید از امکانات بیشتری که گوگل Gemini Ultra ارائه می‌دهد استفاده کنید.

جمینای(Gemini) با توانایی پردازش انواع اطلاعات، باعث جهشی بزرگ در خدمات گوگل شد.

متاسفانه در ایران به علت شرایط تحریمی و اعمال محدودیت‌ها دسترسی به Gemini بسیار محدود شده است.

 

ترکیب هوش مصنوعی و موتور جستجوگر گوگل

مزایا و معایب گوگل در استفاده از هوش مصنوعی

گوگل شرکت فناوری آمریکایی که بر اینترنت متمرکز است، طیف گسترده‌ای از خدمات و محصولات را ارائه می‌دهد که بر زندگی میلیاردها نفر در سراسر جهان تأثیر می‌گذارد. در حالی که مزایای ترکیب هوش مصنوعی با خدمات گوگل فراوان است، معایبی نیز وجود دارد که باید قبل از اتکا به این غول فناوری به طور کامل از آن‌ها آگاه بود.

در این بخش به مهم‌ترین معایب و مزایای گوگل می‌پردازیم:

مزایا

بهبود تجربه کاربری

هوش مصنوعی به گوگل این امکان را می‌دهد تا رفتار کاربران را در سراسر محصولات خود، از جمله جستجو، دستیار و ترجمه، شخصی‌سازی کند. این امر باعث کارآمدتر شدن گوگل برای کاربران می‌شود. به عنوان مثال، جستجوی گوگل از هوش مصنوعی برای ارائه نتایج مرتبط‌تر، بر اساس سابقه جستجو و موقعیت مکانی کاربر استفاده می‌کند.

محصولات و خدمات جدید

هوش مصنوعی به گوگل امکان می‌دهد تا محصولات و خدمات جدیدی مانند خودروهای خودران، دستیارهای مجازی و ابزارهای ترجمه پیشرفته را توسعه دهد.

افزایش کارایی

هوش مصنوعی را می‌توان برای خودکارسازی وظایف و فرآیندها در سراسر عملیات گوگل استفاده کرد که منجر به افزایش کارایی و صرفه‌جویی در هزینه می‌شود. این امر می‌تواند به گوگل کمک کند تا قیمت‌ها را برای کاربران، پایین نگه دارد و در عین حال سود خود را افزایش دهد.

بهبود تصمیم‌گیری

هوش مصنوعی را می‌توان برای تجزیه و تحلیل حجم عظیمی از داده‌ها و شناسایی الگوهایی که برای انسان قابل مشاهده نیستند، استفاده کرد. این امر می‌تواند به گوگل در تصمیم‌گیری بهتر در مورد توسعه محصول، بازاریابی و سایر زمینه‌ها کمک کند.

معایب

نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی

جمع‌آوری و استفاده گوگل از حجم عظیمی از داده‌های کاربر برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی، نگرانی‌هایی را در مورد حریم خصوصی ایجاد کرده است. این امر به ویژه در مورد پتانسیل استفاده از این داده‌ها برای اهداف تبلیغاتی یا توسط دولت‌ها نگران‌کننده است.

تبعیض الگوریتم

الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند تعصبات موجود در داده‌هایی را که آموزش دیده‌اند، منعکس و تقویت کنند. این امر می‌تواند منجر به تبعیض در نتایجی که به کاربران نمایش می‌دهد تاثیرگذار باشد.

مسائل اخلاقی

استفاده از هوش مصنوعی مسائل اخلاقی متعددی را ایجاد می‌کند. مانند: پتانسیل استفاده از هوش مصنوعی برای اهداف نظامی و توسعه سلاح‌های خودمختار.

برای اطلاعات بیشتر از کلمات کلیدی و نحوه جستجو آن‌ها می‌توانید مقاله “ابزار جستجو کلمات کلیدی روز برای سئو سایت” را مطالعه کنید.

در مجموع، استفاده از هوش مصنوعی در موتور جستجوی گوگل مزایا و معایب متعددی دارد. مهم است که از مزایای آن آگاه باشید و در عین حال اقداماتی را برای کاهش خطرات احتمالی انجام دهید.

گوگل برای کاهش معایب هوش مصنوعی گام‌هایی برداشته است، مانند ایجاد اصول هوش مصنوعی که راهنمایی برای توسعه و استفاده از هوش مصنوعی در این شرکت ارائه می‌دهد. با این حال، هنوز چالش‌های زیادی در مورد توسعه و استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی وجود دارد.

2 . موتور جستجوگر بینگ (Bing)

پلتفرم بینگ دومین موتور جستوگر محبوب میان کاربران اینترنت است.

موتور جستجو بینگ

موتور جستجوگر بینگ، در سال 2009 جایگزین دو موتور جستجوی قبلی مایکروسافت، یعنی Live Search و MSN Search شد. نام بینگ از طریق تیم مارکتینگ مایکروسافت انتخاب شد. مایکروسافت تصمیم گرفت که این نام(Bing) به یاد ماندنی، کوتاه و آسان برای املا باشد. بینگ! این کلمه صدایی را که در “لحظه کشف و تصمیم گیری” ایجاد می‌شود را به مردم یادآوری می‌کند. صدای بینگ در سرتان نشان دهنده وقتی است که ایده‌ای یا فکری به ذهنتان می‌رسد.

در زمان راه‌اندازی بینگ، این پلتفرم تهدیدی برای موتور جستجوی گوگل نبود. اما با گذشت زمان و ایده‌های جدید توانست رقیبی برای گوگل شود.

موتور جستجوی بینگ از ابتدا درتلاش بود که تعامل خوبی با هوش مصنوعی داشته باشد. بینگ در سال 2019 سرویس Bing AI را رونمایی کرد. در این سرویس کاربران می‌‌توانستند تجربه ارتباط با هوش مصنوعی را داشته باشند و می‌توانست تجربه خوشایندی تلقی شود.

بینگ برای بهبود تجربه کاری کاربران و همینطور رقابت با گوگل سعی کرد جذابیت استفاده از هوش مصنوعی را بیشتر کند.

‏بعلاوه، پلتفرم بینگ با استفاده از هوش مصنوعی، سیستم‌های خودکار را هم توسعه می‌دهد که بتوانند داده‌ها را پردازش کنند و تصمیم بگیرند.

مایکروسافت کوپایلت (Microsoft Copilet)

کمپانی مایکروسافت مانند گوگل برای راحتی کاربران و همچنین بهینه سازی اطلاعات، دستیار هوشمند خود یعنی کوپایلت(Copilot) را ارائه داد. کوپایلت(Copilot) توانایی پردازش انواع اطلاعات را مانند Gemini دارد و کاربران می‌توانند به راحتی از این سرویس استفاده کنند.

لازم به ذکر است که Copilot اطلاعات خود را از ChatGPT دریافت می‌کند.

همچنین کوپایلت(Copilot) می‌تواند در جستجو، تولید انواع تصاویر توسط هوش مصنوعی، ترجمه متون و خدمات دیگر به کاربران کمک کند.

کوپایلت(Copilot) می‌تواند با خودکارسازی وظایف تکراری و ارائه پیشنهادات مفید، به کاربران در صرفه‌جویی در زمان کمک کند و باعث افزایش بهره‌وری شود.

نکته مهمی که درباره کوپایلت(Copilot) وجود دارد این است که شما در ایران هم به راحتی می‌توانید از خدمات این سرویس استفاده کنید!

ترکیب هوش مصنوعی و موتور جستجوگر بینگ

نکات مثبت و منفی استفاده از موتور جستجوگر Bing

همانند دیگر موتورهای جستجو که از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند و نکات مثبت و منفی دارند، موتور جستجوگر بینگ هم نکات مثبت و منفی نیز دارد.

مزایا و معیاب استفاده بینگ از هوش مصنوعی:

نکات مثبت

نتایج جستجوی مرتبط‌تر

هوش مصنوعی به بینگ کمک می‌کند تا نتایج جستجوی مرتبط‌تر و دقیق‌تری را با درک بهتر پرس و جوهای کاربران و زمینه آنها ارائه دهد.

تجربیات شخصی‌سازی شده

هوش مصنوعی به بینگ امکان می‌دهد تا با کمک ChatGPT نتایج جستجو و پیشنهادات را بر اساس علایق، سابقه جستجو و موقعیت مکانی کاربر، برای هر کاربر شخصی‌سازی کند.

ویژگی‌های جدید

هوش مصنوعی به بینگ امکان می‌دهد تا ویژگی‌های جدید و نوآورانه‌ای مانند جستجوی تصویری، جستجوی ویدیو، پاسخ به سوال و ترجمه را توسعه دهد.

کارایی

هوش مصنوعی را می‌توان برای خودکارسازی وظایف و فرآیندها در سراسر عملیات بینگ استفاده کرد که منجر به افزایش کارایی و صرفه‌جویی در هزینه می‌شود. همانند یک دستیار!

نکات منفی

نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی

جمع‌آوری و استفاده مایکروسافت از حجم عظیمی از داده‌های کاربر برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی بینگ، نگرانی‌هایی را در مورد حریم خصوصی ایجاد کرده است.

تعصب الگوریتمی

الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند تعصبات موجود در داده‌هایی را که آموزش دیده‌اند، منعکس و تقویت کنند. این امر می‌تواند منجر به نتایج جستجوی مغرضانه شود که برخی از وب‌سایت‌ها یا دیدگاه‌ها را نسبت به دیگران ترجیح می‌دهد.

کنترل ناپذیری

برخی از کارشناسان هشدار داده‌اند که سیستم‌های هوش مصنوعی پیچیده‌تر می‌شوند و ممکن است از کنترل خارج شوند. این امر می‌تواند منجر به خطرات ایمنی و امنیتی شود.

در مجموع، استفاده از هوش مصنوعی در بینگ تأثیر عمیقی بر این موتور جستجو و نحوه تعامل کاربران با آن گذاشته است. در حالی که این فناوری مزایای قابل توجهی را به ارمغان آورده است، مهم است که معایب آن را بدانیم.

آیا کلمات کلیدی هنوز هم برای موتورهای جستجو اهمیت دارند؟برای جواب این سوال می‌توایند “اهمیت کلمات کلیدی در سئو در سال 2021″ را مطالعه کنید.

 

3 . موتور جستجو یاهو (Yahoo)

سومین موتور جستجو که یکی از قدیمی‌ترین غول‌های اینترنتی دنیا و نامی آشنا برای کاربران اینترنت است.

موتور جستجوگر یاهو

 

یاهو یکی از 7 جستجوگر پرطرفدار، درسال 1994 توسط دو دانشجوی دانشگاه استنفورد، تاسیس شد. در ابتدا کار خودش را با ارائه فهرست راهنمای وب شروع کرد. بعد از معرفی دیگر سرویس‌های خودش، در میان کاربران طرفدار زیادی پیدا کرد.

موتور جستجو یاهو، با دو موتور جستجو قبلی مقداری تفاوت دارد. شما با باز کردن صفحه یاهو برعکس بینگ و گوگل، با صفحه‌ای از تیترهای خبری در کنار سرچ بار روبرو می‌شوید.

یاهو با قرار دادن تیترهای مهم خبری در صفحه اول خود، دسترسی کاربران را برای رسیدن به اخبار روز دنیا بسیار راحت‌تر کرده.

یاهو با اضافه کردن سیستم هوش مصنوعی به خدمات خود جان تازه‌ای گرفت.

پلتفرم یاهو توانست با هوش مصنوعی، موتور جستجو، اخبار و تبلیغات خودش را بهبود ببخشد و از رقابت در دنیای دیجیتال عقب نماند.

نکته جالبی که استفاده یاهو از هوش مصنوعی دارد این است که، با استفاده از هوش مصنوعی، اخباری که در صفحه اول خود نمایش می‌دهد را بهینه سازی می‌کند و نسبت به رفتار کاربران و علایق آن‌ها شخصی سازی می‌کند.

نکات قوت و ضعف موتور جستجوگر Yahoo

با این که یاهو خدمات گسترده‌ای ارائه می‌دهد، همانند بقیه موتورهای جستجو دارای نقاط ضعف و قوت است که با هم این نکات را بررسی می‌کنیم.

نقاط قوت

رابط کاربری ساده

یاهو برای راحتی کاربران، با بهینه سازی توسط هوش مصنوعی رابط کاربری ساده‌ای را در کنار اخبار خود ارائه می‌دهد.

تنوع خدمات

کمپانی یاهو برای رقابت در دنیای دیجیتال در کنار بهینه سازی موتور جستجوگر خود، خدمات قابل قبولی از جمله پوشش اخبار، تصاویر، نقشه‌ها و ایمیل و … را به کاربران ارائه می‌دهد.

شخصی سازی

همانند بقیه رقبای خود، یاهو هم نتایج جستجو خود را با کمک هوش مصنوعی شخصی سازی کرده است. که این امر باعث رضایت بیشتر کاربران می‌شود.

نقاط ضعف

سهم کم بازار

با اینکه یاهو پلتفرمی قدیمی است، اما نسبت به گوگل و همچنین بینگ، سهم کمتری از بازار را به خود اختصاص داده که این امر تاثیر زیادی در دسترسی به اطلاعات و محبوبیت دارد.

سرعت رشد کمتر

در مقایسه با سرعت رشد دیگر موتورهای جستجو، یاهو سرعت بالایی ندارد. البته شاید این از سیاست‌های خود مجموعه یاهو باشد ولی با این حال از نظر مخاطب می‌تواند یک نکته منفی باشد.

وابسته به تبلیغات

یکی از نکات منفی در پلتفرم یاهو متکی بودن به درآمد از تبلیغات است. این امر باعث می‌شود دقت لازم همانند رقبای خود در نمایش نتایج جستجو را نداشته باشد.

4 . جستجوگر داک داک گو (DuckDuckGo)

در این قسمت به اسمی نام آشنا در بین موتورهای جستجو می‌پردازیم، به نام داک داک گو.

موتور جستجوگر داک داک گو

 

داک داک گو در سال 2008 توسط گابریل وایلمس تاسیس شد. این موتور جستجو به کاربران اجازه می‌دهد بدون ذخیره اطلاعات به راحتی و با سرعت بالا به جستجو بپردازند.

پلتفرم داک داک گو بیشتر تمرکز خودش را به روی حفظ حریم شخصی گذاشته است. و نکته جالب این پلتفرم این است که برعکس بقیه‌ی موتورهای جستجو، از داده‌های کاربران برای نشان دادن نتایج استفاده نمی‌کند.

تکنیک داک داگ گو برای نمایش جستجو، استفاده از منابع مختلف جستجو، جستجوی معنایی و رتبه بندی مبتنی بر کلیک می‌باشد.

این تکنیک‌ها به داک داک گو اجازه می‌دهد تا بدون به خطر انداختن حریم شخصی کاربران، بتواند بهترین نتیجه ممکن را به کاربران نشان دهد.

پلتفرم داک داک گو با اینکه نسبت به بقیه موتورهای جستجو سن کمتری دارد، اما در این مدت کوتاه توانسته محبوبیت خوبی در بین کاربران پیدا کند. این امر نشان دهنده این است که سیاست‌های این موتور جستجو در رابطه با حفظ حریم شخصی کاربران موفق بوده و باید دید در آینده هم این موفقیت ادامه دار هست یا نه؟!

داک داک گو با توجه به سیاست‌‌های کاری خود دارای مزایا و معایبی است که به آن‌ها می‌پردازیم.

مزایا

حریم خصوصی بهتر

استفاده از هوش مصنوعی بدون جمع‌آوری یا ردیابی داده‌های شخصی کاربران، به حفظ حریم خصوصی آنها کمک می‌کند.

سرعت جستجو

با این که داک داک گو برای نمایش نتایج از هوش مصنوعی استفاده نمی‌کند، اما برای بالاتر بردن سرعت پردازش از هوش مصنوعی کمک می‌گیرد تا نتایج با سرعت بالاتری به کاربران نمایش داده شود.

معایب

قابلیت‌های محدود شخصی سازی

چون این موتور جستجو از هوش مصنوعی برای شخصی سازی نتایج سرچ استفاده نمی‌کند، در نتیجه امکانات محدودتری برای شخصی سازی دارد. این می‌تواند برای بعضی مخاطبان نکته منفی باشد و موتورهای جستجویی را انتخاب کنند که قابلیت شخصی سازی بیشتری را ارائه میدهند.

دقت کمتر

امروزه چون اکثر فعالیت‎‌های دیجیتالی روزانه ما همراه با استفاده از هوش مصنوعی شده، باعث شده احتمال خطا کمتر باشد. این موضوع برای موتور جستجوگر داک داک گو هم صادق است. در دنیایی که همه در تکاپو استفاده از هوش مصنوعی برای بالا بردن دقت و کیفیت کار خود هستند، داک داک گو ترجیح داده که از هوش مصنوعی در نمایش نتایج جستجو استفاده نکند. این امر ممکن است که خطا در جستجو را افزایش دهد.

در مجموع، داک داک گو با استفاده از هوش مصنوعی، به روشی که دسترسی به حریم شخصی کاربران نداشته باشد، تجربه‌ی جستجوی با کیفیتی را ارائه می‌دهد. این رویکرد، داک داک گو را از سایر موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ که به طور گسترده از داده‌های شخصی کاربران برای ارائه نتایج شخصی‌سازی شده و تبلیغات هدفمند استفاده می‌کنند، متمایز می‌کند.

با این حال، مهم است که به خاطر داشته باشید که داک داک گو به دلیل عدم استفاده از هوش مصنوعی برای شخصی‌سازی، قابلیت‌های شخصی‌سازی محدودی را نسبت به دیگر موتورهای جستجو ارائه می‌دهد.

5 . موتور جستجوی گوگل اسکولار (Google Scholar)

پنجمین موتور جستجوگر در لیست ما گوگل اسکولار است. جستجوگری متفاوت!

موتور جستجوگر گوگل اسکولار

 

گوگل اسکولار با موتورهای جستجو قبلی متفاوت است. این موتور جستجو توسط گوگل، در سال 2004 برای جستجو در دنیای پژوهش و علم معرفی گردید. این سرویس به سرعت به منبعی ضروری برای محققان، دانشجویان، دانش آموزان و هرکسی که به دنبال اطلاعات علمی می‌گردد تبدیل شد.

گوگل اسکولار یک موتور جستجوی رایگان است که به کاربران امکان می‌دهد بتوانند در بین تمامی مقالات، کتاب‌ها و مجلات علمی جستجو کنند.

سرچ در گوگل اسکولار کمی متفاوت است. در گوگل اسکولار شما باید کمی دقیق‌تر از کلمه کلیدی برای جستجو استفاده کنید. البته نگران نباشید، در این موتور جستجو، گوگل شما را تنها نگذاشته است. شما در کنار خود همانگونه که در جستجو در گوگل می‌توانستید از هوش مصنوعی استفاده کنید، در گوگل اسکولار هم این قابلیت فراهم شده، تا کاربر بتواند به راحتی به مقالات مورد نظرش دست پیدا کند.

با ترکیب هوش مصنوعی و گوگل اسکولار تقریبا می‌توان گفت انقلابی در جستجو علمی صورت گرفت. هوش مصنوعی به سرعت در حال تبدیل شدن به ابزاری قدرتمند برای بهبود موتورهای جستجو، از جمله گوگل اسکولار است. این موتور جستجوی علمی، از هوش مصنوعی برای ارتقای قابلیت‌های خود در زمینه‌های مختلف، استفاده می‌کند.

مزایای استفاده از هوش مصنوعی در نتایج جستجو گوگل اسکولار

درک پرس و جو

هوش مصنوعی به گوگل اسکولار کمک می‌کند تا پرس و جوهای کاربران را به طور کامل درک کند، حتی اگر از اصطلاحات تخصصی استفاده شود. این امر کمک می‌کند که نتایج جستجوی مرتبط‌تر و دقیق‌تر به کاربران نشان داده شود.

مرتبط کردن نتایج

با اضافه شدن هوش مصنوعی به گوگل اسکولار، این موتور جستچو می‌تواند عوامل مختلفی مانند محتوای مقاله، کیفیت منبع، و تاریخ انتشار را برای رتبه‌بندی نتایج جستجو بر اساس مرتبط بودن آنها با پرس و جوی کاربر، تجزیه و تحلیل کند.

جستجوی معنایی

هوش مصنوعی به گوگل اسکولار امکان می‌دهد فراتر از کلمات کلیدی جستجو شده و معنای پشت پرس و جوی کاربر را درک کند. این امر منجر به نتایجی می‌شود که نیاز کاربر را بهتر رفع کند.

شناسایی مقالات مرتبط

هوش مصنوعی می‌تواند مقالات مشابه و مرتبط با مقاله ای که کاربر در حال مشاهده آن است را شناسایی کند. این امر به کاربران کمک می‌کند تا زمینه وسیع‌تری از اطلاعات را در مورد موضوع مورد مطالعه خود به دست آورند.

استخراج اطلاعات

هوش مصنوعی می‌تواند اطلاعات کلیدی مانند نام نویسندگان، وابستگی سازمانی، تاریخ انتشار، و چکیده را از مقالات استخراج کند. این امر به کاربران امکان می‌دهد به سرعت و به آسانی اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند.

ترجمه

برای کسانی که علاقه‌مند به مقالات با زبان دیگر کشورها هستند و یا درحال تحقیق در منطقه خاص با زبانی متفاوت هستند هوش مصنوعی این امکان را به شما می‌دهد که اگر با چنین چالش‌هایی روبرو هستید بتوانید به زبانی که به آن تسلط دارید مقاله مورد نظرتان ترجمه شود.

خلاصه سازی

در دنیای امروزی اکثر کاربران دنیای دیجیتالی به دنبال صرفه جویی در زمان و سریع‌تر شدن کارهایشان هستند. قابلیت خلاصه سازی گوگل اسکولار توسط هوش مصنوعی می‌تواند گزینه جذابی برای دانشجویان و دانش‌آموزان باشد. چرا که با این قابلیت می‌توانند مقالات و کتاب‌ها را خلاصه سازی کنند و در زمان صرفه جویی قابل توجهی بکنند.

پرسش و پاسخ

مسلما کسانی که در جستجو مقالات و کتاب‌های علمی هستند در مسیر جستجو سوالاتی دارند که گوگل اسکولار با ارائه هوش مصنوعی امکان پرسش و پاسخ را به کاربران می‌دهد.

شناسایی و مبارزه با اطلاعات نادرست

برای کاربران بسیار مهم است، محتوایی که مطالعه می‌کنند جعلی یا نادرست نباشد. همچنین خود گوگل اسکولار چالش بزرگی با این محتواها داشت تا اینکه هوش مصنوعی به کمک هر دو طرف آمد و باعث شد به کاربران این اطمینان را بدهد که مطالب گوگل اسکولار قابل اعتماد هستند.

 

6 . جستجوگر داگ پایل (DogPile)

مورد ششم در لیست برترین موتورهای جستجو، موتور جستجوگر داگ پایل می‌باشد.

موتور جستجوگر داگ پایل

‏موتور جستجو داگ پایل (Dogpile Search) یک موتور جستجو اینترنتی است که در سال 1996 تأسیس شد. این موتور جستجو از نتایج جستجوی چندین موتور جستجو دیگر مانند Yahoo!، Google و Bing استفاده می‌کند و نتایج را به صورت یک صفحه واحد نمایش می‌دهد. داگ پایل به کاربران امکان می‌دهد تا با یک جستجو، نتایج از چندین موتور جستجو را دریافت کنند.

این موتور جستجو با قابلیتی که دارد، برای سرچ در سطح گسترده می‌تواند انتخاب خوبی باشد. چرا که شما با یک جستجو ساده می‌توانید به نتایج موتورهای جستجو دیگر دست پیدا کنید.

‏موتور جستجو داگ پایل با استفاده از هوش مصنوعی و الگوریتم‌های هوشمندانه، نتایج جستجو را بهینه می‌کند و به کاربران امکان می‌دهد تا به نتایج جستجو بر اساس اولویت و رتبه‌بندی دست پیدا کنند. برخی از ویژگی‌های هوش مصنوعی در موتور جستجو داگ پایل عبارتند از:

درک عمیق‌تر پرس و جو
  • از هوش مصنوعی برای درک کامل پرس و جوهای کاربران، حتی زمانی که از اصطلاحات تخصصی استفاده می‌کنند، استفاده می‌کند.
  • نتایج جستجوی مرتبط‌تر و دقیق‌تر را از طیف گسترده‌ای از موتورهای جستجو ارائه می‌دهد.
مرتبط‌سازی پیشرفته نتایج
  • از عوامل مختلفی مانند محتوای صفحه، کیفیت منبع، تاریخ انتشار و رفتار کاربر برای رتبه‌بندی نتایج بر اساس مرتبط بودن آنها با پرس و جوی کاربر استفاده می‌کند.
  • اطمینان حاصل می‌کند که مرتبط‌ترین نتایج در بالای صفحه نمایش داده می‌شوند.
جستجوی معنایی قدرتمند
  • فراتر از کلمات کلیدی جستجو شده عمل می‌کند و معنای پشت پرس و جوی کاربر را درک می‌کند.
  • نتایجی را ارائه می‌دهد که حتی اگر کلمات کلیدی دقیقی را که کاربر استفاده کرده، شامل نکند و نتایجی را مرتبط با علایق او هستند را نمایش دهد.
پیشنهادات جستجوی هوشمند
  • بر اساس پرس و جوهای قبلی و علایق کاربر، پیشنهادات جستجوی مرتبطی را ارائه می‌دهد.
  • به کاربران کمک می‌کند تا اطلاعات جدید و مرتبط با موضوع تحقیق خود را کشف کنند.
دسته‌بندی و سازماندهی خودکار
  • به طور خودکار نتایج جستجو را از موتورهای جستجوی مختلف بر اساس موضوع، نوع محتوا (مانند مقاله خبری، تصویر یا ویدیو) و منبع دسته‌بندی می‌کند.
  • به کاربران کمک می‌کند تا به سرعت و به آسانی اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند.
مبارزه با اطلاعات نادرست
  • به شناسایی و حذف اطلاعات نادرست و جعلی از نتایج جستجو کمک می‌کند.
  • اطمینان حاصل می‌کند که کاربران به اطلاعات قابل اعتماد دسترسی دارند.

7 . موتور جستجوگر یاندکس (Yandex)

اخرین موتور جستجوگر در لیست بهترین موتورهای جستجو، یاندکس است.

موتور جستجوگر یاندکس

 

یاندکس یک شرکت فناوری اطلاعات روسی-هلندی است که بزرگترین موتور جستجوی وب در روسیه و هفتمین موتور جستجوگر جهان را اداره می‌کند. همچنین این شرکت، توسعه دهنده سرویس‌ها و محصولات اینترنتی بسیاری هم بوده‌است.

یاندکس در سال ۱۹۹۷ تأسیس شد و دفتر مرکزی آن در مسکو، روسیه قرار دارد. یاندکس خدماتی از قبیل جستجوی وب، نقشه‌های یاندکس، جستجوی تصاویر، جستجوی اخبار، ترجمه متون، سرویس ایمیل (Yandex Mail) و … را ارائه می‌دهد.

یاندکس، غول فناوری روسی، به عنوان یکی از پیشگامان در استفاده از هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلف، از جمله جستجوی وب، ترجمه ماشینی، دستیاران مجازی و خودروهای خودران شناخته شده است. این شرکت، سرمایه‌گذاری قابل توجهی در تحقیق و توسعه هوش مصنوعی انجام می‌دهد و دستاوردهای چشمگیری در این زمینه هم داشته است.

با هم به بررسی ویژگی‌های یاندکس که با هوش مصنوعی بهینه شده‌اند می‌پردازیم:

جستجو

یاندکس از هوش مصنوعی برای بهبود نتایج جستجو استفاده می‌کند. این فناوری به یاندکس اجازه می‌دهد تا جستجوهای کاربران را بهتر متوجه شود و نتایج جستجو را بهتری ارائه دهد.

هوش تجاری

یاندکس از هوش مصنوعی برای تحلیل داده‌ها و پیش‌بینی رفتار کاربران استفاده می‌کند. این فناوری اجازه می‌دهد تا تصمیمات تجاری بهتر بگیرد و استراتژی‌های بازاریابی را بهتر برنامه ریزی کند.

زبانشناسی

یاندکس از هوش مصنوعی برای ترجمه متون استفاده می‌کند. این امر به کاربران اجازه می‌دهد تا متونی که به جستجوی آن پرداخته‌اند را تا حد قابل قبولی به زبان دلخواه ترجمه کند.

امنیت

یاندکس از هوش مصنوعی برای پیشگیری از حمله‌های سایبری استفاده می‌کند. این فناوری به شرکت اجازه می‌دهد تا سیستم‌های امنیتی را بهتر اداره کند و کاربران را از حمله‌های سایبری محافظت کند.

‏در مجموع، هوش مصنوعی در یاندکس به عنوان یک فناوری کلیدی برای بهبود عملکرد محصولات شرکت و ارائه خدمات بهتر در جستجو به کاربران، به کار گرفته می‌شود.

سخن آخر

‏ترکیب شدن موتورهای جستجو با هوش مصنوعی به نتایج جستجو چه اثراتی دارد؟ به طور کلی، ترکیب شدن موتورهای جستجو با هوش مصنوعی به نتایج جستجو اجازه می‌دهد تا بهتر و دقیق‌تر باشند. این ترکیب شدن به موتورهای جستجو اجازه می‌دهد تا نتایج جستجو را بر اساس عوامل مختلفی مثل محتوا، رتبه‌بندی، و حتی رفتار کاربران ارائه دهند. در نتیجه، ترکیب شدن موتورهای جستجو با هوش مصنوعی به کاربران اجازه می‌دهد تا نتایج جستجو را بهتر و دقیق‌تر دریافت کنند.

همچنین هوش مصنوعی به عنوان یک دستیاری که همیشه در دسترس است، می‌تواند کاربر را در مسیر جستجو همراهی کند.

خوشحالیم که مارا تا انتهای این مقاله همراهی کردید.

3.3 9 رای ها
امتیازدهی به مقاله
منبع
searchenginejournal

نوشته های مشابه

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حسینی نژاد
1 سال قبل

سلام . اطلاعات بسیار خوبی در توضیح و توصیف مونورهای جستجو در اختیار کاربران قرار دادید . از این بابت سپاسگذارم

اما نفرمودید که
چطور و چگونه میتوان / با استفاده از چه روشی میشود:
” بتدریج مشاوری هوشمند در راستای پیشرفت خط روند برنامه ریزی شخصی فرد تا نیل به هدف و رسیدن به مقصود در بهره برداری بهتر از این امکانات ایجاد نماییم ” ؟؟

با توجه به ربات های هوشمند که بدقت صفحات را شخصی سازی میکنند

با امید به روشنایی
و آرزوی رسیدن به مقصد مقصود
حسینی نژاد.

.

علی محمد هاشمی
مسئول بلاگ
پاسخ به  حسینی نژاد
1 سال قبل

با عرض سلام و سپاس از لطف و توجه شما. خوشحالیم که این نوشته برایتان مفید واقع شده.
در رابطه با سوالتان
این مسئله برای بسیاری از شرکت‌های بزرگ دنیا به صورت یک چالش شده است.
با این حال برای رفع این چالش از هوش مصنوعی برای شخصی سازی به طوری استفاده می‌شود که رفتار کاربر به طور کامل بررسی گردد و محتوای مورد نظر نسبت به رفتار کاربر، میزان تقریبی تخصص و موقعیت جغرافیایی نمایش داده می‌شود.
این امر کمک به دستیابی کاربر، به محتوای دقیق‌تری می‌شود.
با این حال اگر علاقه‌مند هستید که رفتارتان توسط ربات‌های هوش مصنوعی ثبت و ضبط نگردد، می‌توانید از موتور جستجوگر duckduckgo استفاده کنید.

دکمه بازگشت به بالا