آموزشهاست

ویرایش فایل php.ini و متغیرهای پیش فرض با فایل user.ini.

EDIT PHP.INI FILE AND DEFAULT VARIABLES WITH USER.INI FILE

چگونه متغیرهای PHP را با استفاده از فایل user.ini. تغییر دهیم؟
در دنیای پویا و همیشه در حال تغییر توسعه وب، بهینه‌سازی عملکرد سرور و کنترل دقیق تنظیمات PHP از اهمیت بالایی برخوردار است. فایل php.ini، به عنوان قلب پیکربندی PHP، نقشی حیاتی در تعیین رفتار و عملکرد اسکریپت‌های PHP ایفا می‌کند. اما گاهی اوقات، دسترسی مستقیم به این فایل امکان‌پذیر نیست یا محدودیت‌هایی وجود دارد. اینجاست که فایل user.ini. به کمک ما می‌آید و امکان شخصی‌سازی تنظیمات را در سطح دایرکتوری فراهم می‌کند.

در این مقاله از نت افراز بلاگ، قصد داریم به بررسی عمیق نحوه ویرایش فایل php.ini و چگونگی استفاده از فایل user.ini. برای تنظیم متغیرهای پیش‌فرض بپردازیم. این دانش به شما کمک خواهد کرد تا کنترل بیشتری بر محیط اجرایی PHP خود داشته باشید و بتوانید عملکرد و امنیت برنامه‌های خود را به طور قابل توجهی بهبود بخشید.

در ادامه به معرفی متغیرهای PHP و تغییر مقادیر پیش فرض آن‌ها با استفاده از فایل user.ini. می‌پردازیم.

php.ini چیست؟

php.ini یک فایل پکربندی کلیدی در PHP است. شما با php.ini می‌توانید تنظیمات و پارامترهای مهم در محیط PHP تنظیم و تعیین کنید.

در ادامه به برخی از مهم‌ترین تنظیمات آن اشاره می‌کنیم:

مدیریت حافظه

همانند یک واحد آپارتمان که می‌توان برای آن حداکثر استفاده برق در نظر گرفت، می‌توان میزان حافظه‌ای که یک اسکریپت استفاده می‌کند را مشخص کرد.

تنظیمات امنیتی

می‌توانید تنظیمات امنیتی مختلفی را برای اسکریپت‌های PHP خود پیکربندی کنید، مانند اینکه کدام توابع PHP باید غیرفعال شوند.

آپلود فایل‌ها

می‌توانید حداکثر اندازه فایلی را که اسکریپت‌های PHP می‌توانند آپلود کنند (به طور مثال upload_max_filesize) تنظیم کنید.

چگونه فایل user.ini. را بسازیم؟

در ابتدا برای اینکه بتوانید تنظیمات دلخواه را ایجاد کنید باید وارد دایرکت ادمین شوید (www.domain.com:2222 یا www.domain.com:2223) سپس گزینه مدیریت فایل را انتخاب کرده (1) بعد از آن به شاخه public_html رفته (2) و یک فایل جدید (3) به نام (user.ini.) می‌سازیم (4).

 

نمایش خطا

یکی از بهترین متغیرهای کاربردی در PHP متغییر DISPLAY ERROR است. اگر در هنگام نصب یک پوسته و یا افزونه و یا حتی پس از بروزرسانی برنامه سایت پی اچ پی خود (مثل وردپرس، جوملا، اپن کارت و…)، دچار مشکل شدید با ذخیره دستور زیر در فایل user.ini. می‌توانید علت خطا را در صفحه اصلی است مشاهده کنید.

در بیشتر اوقات در صورت مشاهده صفحه سفید پس از بروزرسانی پوسته و افزونه‌ها می‌توانید خطا را با استفاده از کد زیر مشاهده کرده و نسبت به رفع آن اقدام کنید:

display_errors = On
display_startup_errors = On
این تنظیم با دستور DISPLAY_ERRORS کنترل می‌شود. وقتی روی On تنظیم شود، خطاها در مرورگر نمایش داده می‌شوند. برای محیط توسعه مفید است، اما در محیط تولید باید Off باشد تا اطلاعات حساس نمایش داده نشود.

محدودیت حافظه

با دستور زیر می‌توانید محدودیت حافظه را تغییر دهید. البته این محدودیت حداقل و حداکثر داشته و در اکثر سیستم‌های کلاد لینوکس با اعمال این تغییرات (بیش از حد مجاز) سایت از دسترس خارج می‌شود.

memory_limit = 256M
با دستور MEMORY_LIMIT تنظیم می‌شود. این مقدار حداکثر حافظه‌ای که یک اسکریپت PHP می‌تواند مصرف کند را مشخص می‌کند.

البته یادتان باشد نت افراز از سیستم کلاد لینوکس استفاده نمی‌کند و این باعث می‌شود برنامه سایت تا حد زیادی در زمانی که بار سرور پایین باشد بتواند از حداکثر مجاز در لحظه استفاده کند بدون اینکه به عملکرد سایر سایت‌ها صدمه‌ای زده شود.

حداکثر حجم آپلود

یکی از مشکلات اکثر کاربران محدودیت حجم آپلود فایل در پی اچ پی است. این محدودیت با استفاده از کد زیر قابل رفع بوده اما ممکن است در برنامه‌هایی مثل وردپرس با اعمال آن تغییر ایجاد نشود.

در صورتی که از تنظیمات انجام شده و استفاده صحیح کد زیر مطمئن هستید (فقط عددی که در وردپرس مشاهده می‌کنید تغییر نکرده است) می‌توانید بدون توجه به عدد ذکر شده آپلود را با بیشتر از 8 مگابایت انجام دهید.

post_max_size = 100M
upload_max_filesize = 100M
این تنظیم با UPLOAD_MAX_FILESIZE کنترل می‌شود و حداکثر اندازه فایلی که می‌تواند آپلود شود را مشخص می‌کند.

حداکثر زمان اجرا

حداکثر زمانی که برنامه می‌تواند در پروسه پی اچ پی باقی بماند در این کد قابل تغییر خواهد بود. عدد ذکر شده بر اساس ثانیه است و در صورتی که بار بیش از حدی را به سرور وارد کند پروسه متوقف (kill) می‌شود.

max_execution_time = 200
با دستور MAX_EXECUTION_TIME تنظیم می‌شود. این مقدار حداکثر زمانی که یک اسکریپت PHP می‌تواند اجرا شود را به ثانیه مشخص می‌کند.

حداکثر زمان ورودی

کنترل حداکثر زمان ورودی‌های برنامه‌ها بر اساس ثانیه مثل متدهای Get و Post که مقدار را وارد می‌کنند با استفاده از این کد قابل تغییر خواهند بود.

max_input_time = 200
این تنظیم با MAX_INPUT_TIME کنترل می‌شود و حداکثر زمانی که اسکریپت می‌تواند داده‌های ورودی (مانند POST و GET) را پردازش کند، مشخص می‌کند.

حداکثر تعداد متغیر (Max Input Vars)

منظور از Max Input Vars، حداکثر تعداد متغیرهایی است که در سرور هاست شما برای یک تابع می‌توان استفاده کرد. برای اعمال تغییرات برای این مقدار می‌توانید از دستور زیر استفاده کنید:

max_input_vars = 10000

توجه داشته باشید که مقدار پیشفرض، عدد 10000 است. در صورت لزوم و نیاز، می‌توانید برای مقادیر بیشتر از پشتیبانی نت افراز در مورد مقادیر بیشتر سوال فرمائید.

حداکثر تعداد متغیرهای ورودی که PHP می‌تواند پردازش کند را تعیین می‌کند. این شامل متغیرهای _GET، _POST و _COOKIE می‌شود.

حداکثر اندازه پست

پس از تغییر حجم مجاز آپلود نیاز است که این مقدار (حداکثر حجم قابل ذخیره در پایگاه داده) را نیز تغییر دهید.
همچنین دقت داشته باشید مقدار این متغییر باید از UPLOAD_MAX_SIZEFILE بیشتر باشد.

post_max_size = 250M

در حال حاضر در صورت خرید هاست از نت افراز می‌توانید از کد زیر برای مشاهده تغییرات اعمال شده و جزئیات فایل php.ini مطلع شوید. کافی است کد زیر را در یک فایل با پسوند php. ذخیره نمایید (مثل test.php) سپس این فایل را فراخوانی کنید.

<?php phpinfo(); ?>
با دستور POST_MAX_SIZE تنظیم می‌شود. این مقدار حداکثر اندازه داده‌های POST را که می‌توان به سرور ارسال کرد، مشخص می‌کند. باید بزرگتر یا مساوی UPLOAD_MAX_FILESIZE باشد.

در نهایت به یاد داشته باشیم که مدیریت php.ini یک فرآیند مداوم است. با تغییر نیازهای پروژه و ظهور تهدیدات امنیتی جدید، بازنگری و به‌روزرسانی منظم این تنظیمات ضروری است.

جمع بندی

در این مقاله، ما به اهمیت و نقش کلیدی فایل php.ini در مدیریت و بهینه‌سازی محیط اجرایی PHP پرداختیم. این فایل پیکربندی، که به عنوان مرکز کنترل PHP عمل می‌کند، امکان تنظیم جنبه‌های مختلف عملکرد، امنیت و کارایی را فراهم می‌کند.

ما دریافتیم که چگونه تنظیمات مختلف در php.ini می‌توانند بر جنبه‌های حیاتی یک برنامه PHP تاثیر بگذارند.

همچنین، اهمیت تنظیم دقیق این پارامترها بر اساس نیازهای خاص هر پروژه را مورد بحث قرار دادیم. درک صحیح و استفاده مناسب از php.ini می‌تواند منجر به بهبود قابل توجه در عملکرد، امنیت و قابلیت اطمینان برنامه‌های PHP شود.

تسلط بر مدیریت php.ini نه تنها به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا برنامه‌های بهتر و امن‌تری بسازند، بلکه به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا به طور موثرتری با چالش‌های فنی مقابله کنند و تجربه کاربری بهتری را برای مخاطبان خود فراهم آورند.

شاد و پیروز باشید.

4.7 19 رای ها
امتیازدهی به مقاله

نوشته های مشابه

9 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ali.mrd
5 سال قبل

با استفاده از فایل .user.ini مشکلم حل شد . ممنون. راه های زیادی رفته بودم و جواب نداده بود اما این راه عالی بود .

Hassan
3 سال قبل

سلام ، واقعا لطف بزرگی کردید ، عالی عالی ، بسیار سپاسگزارم
خیلی خیلی ممنونم
یک دنیا تشکر
یک دنیا ممنون
با فایل .user.ini مشکل حل شد ، دمتون گرم

سید حمزه طباطبایی
مسئول بلاگ
پاسخ به  Hassan
3 سال قبل

با سلام خدمت شما
بسیار خوشحالیم که تونستیم به شما کمک کنیم.
با تشکر فراوان

Ebrahim
1 سال قبل

سلام و تشکر
فقط در بخش Max Input Vars نوشتین حداقل مقدار 10000 است؛ فکر کنم منظورتون حداکثر هستش

سید حمزه طباطبایی
مسئول بلاگ
پاسخ به  Ebrahim
1 سال قبل

با سلام
ممنون از شما
این میزان، مقدار پیشفرض است.
ویرایش شد.

hifa
1 سال قبل

ممنونم بسیار عالی و کاربردی بود این آموزش
من خیلی سعی کردم خودم یادبگیرم که چطور رفع کنم ولی متاسفانه نتونستم ولی با راهنمایی و آموزش شما کاملا مشکل من حل شد
واقعا نت افراز بهترین پشتیبانی رو داره

سید حمزه طباطبایی
مسئول بلاگ
پاسخ به  hifa
1 سال قبل

با سلام و عرض ارادت
بسیار خوشحالیم که توانستیم در این زمینه به شما یاری برسانیم
با تشکر

علی
1 سال قبل

این کدها را کجا و چطوری وارد کنیم؟
post_max_size = 100M
upload_max_filesize = 100M

آخرین ویرایش 1 سال قبل توسط علی
سید حمزه طباطبایی
مسئول بلاگ
پاسخ به  علی
1 سال قبل

با سلام و درود
طبق آموزش، لازم است تا فایل user.ini. داخل public_html ایجاد شود و داخل آن این تنظیمات اعمال شود.

با تشکر

دکمه بازگشت به بالا