نماد سایت نت افراز بلاگ

تغییر نام دامنه اصلی در دایرکت ادمین و وردپرس

تغییر نام دامنه اصلی در وردپرس و دایرکت ادمین

تغییر نام دامنه اصلی در وردپرس و دایرکت ادمین

گاهی اوقات، پس از خرید هاست و اتصال دامنه به آن، ممکن است قصد تغییر نام دامنه اصلی متصل به هاست خود را داشته باشید. اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنید، لازم است این تغییر دامنه را در دیتابیس و پیشخوان وردپرس نیز انجام دهید.

در این مقاله، به شما نحوه‌ی تغییر نام دامنه اصلی در وردپرس و دایرکت ادمین را آموزش می‌دهیم.

قبل از هر چیز، توجه داشته باشید که لازم است دامنه جدید ثبت شده و فعال باشد. همچنین NameServerهای آن روی نت‌افراز تنظیم شده باشد.

تنظیم و تغییر DNS (نیم سرور)

با ما همراه باشید.

نکات بسیار مهم قبل از تغییر نام دامنه اصلی

قبل از تغییر نام دامنه اصلی، لازم است تا به نکات زیر دقت کنید:

  1. دامنه جدید باید به عنوان یک دامنه ثبت شده و فعال بر روی نیم‌سرورهای نت افراز باشد.
  2. دامنه جدید نباید در لیست دامنه‌های پارک شده یا اضافه شده هاست شما یا هاست دیگری قرار داشته باشد.
  3. نیازی به حذف دامنه‌ای که می‌خواهید تغییر بدهید وجود ندارد. در صورت انجام این کار و حذف دامنه مربوطه، تمامی اطلاعات مربوط به آن دامنه حذف می‌شود.
  4. در صورت تغییر نام یک دامنه اصلی، احتمالا لازم است تا تنظیمات اسکریپت سایت مطابق با دامنه جدید اصلاح شود. همچنین ممکن است نیاز به جایگزینی نام دامنه جدید با نام دامنه قبلی در دیتابیس برنامه شود.

توجه داشته باشید که به توصیه گوگل، در صورت تغییر نام دامنه اصلی یک وب‌سایت، برای حفظ رنک وب‌سایت در گوگل و سئوی آن، دامنه قبلی باید حداقل 180 روز فعال نگه داشته شود. همچنین تمامی لینک‌ها با ریدایرکت 301 به لینک‌های جدید ریدایرکت شود.

توصیه می‌کنیم قبل از اعمال تغییرات در این زمینه، موارد بالا را در نظر داشته باشید و در صورت نیاز، با طراح وب‌سایت خود مشورت کنید.

همچنین در صورتیکه قصد دارید تمامی لینک‌های شما به لینک دیگری ریدایرکت شود، می‌توانید دامنه قبلی خود را بر روی یک دامنه جدید پارک کنید.

آموزش پارک دامین در دایرکت ادمین

تغییر نام دامین اصلی در دایرکت ادمین

برای تغییر نام دامنه اصلی در دایرکت ادمین، ابتدا وارد دایرکت ادمین شوید. سپس از بخش “مدیریت دامین” ، بر روی “مدیریت دامین‌های اصلی” کلیک کنید.

 

 

از منوی سمت چپ، بر روی “تغییر نام یک دامین” کلیک کنید.

 

 

در این بخش، کافیست تا نام دامنه جدید را وارد و سپس دامنه‌ای که قصد تغییر آن را دارید را انتخاب کنید. سپس بر روی “تغییر” کلیک کنید.

 

 

پس از تغییر نام دامنه، آدرس شاخه اصلی دامنه‌ی شما نیز تغییر خواهد کرد.

تغییر نام دامنه در دیتابیس وردپرس

اگر شما از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنید، لازم است تا نام دامنه‌ی خود را در دیتابیس وردپرس نیز تغییر دهید. بدین منظور ابتدا وارد دایرکت ادمین شوید. سپس بر روی “مدیریت فایل” کلیک کنید.

سپس در این بخش، بر روی “public_html” کلیک کنید.

در این بخش، بر روی فایل “wp-config.php” راست کلیک کنید. سپس بر روی “WP Quick Fix” کلیک کنید.

 

 

ابزار WP Quick Fix یک ابزار اختصاصی از نت‌افراز، برای ویرایش آسان‌تر اطلاعات مربوط به wp-config.php می‌باشد. این ابزار توسط تیم تحقیق و توسعه‌ی نت‌افراز ایجاد شده و فقط در هاست نت‌افراز وجود دارد.

برای تغییر آدرس وب‌سایت، پس از ورود به WP Quick Fix، در بخش “Site URL Settings” ، بر روی Change کلیک کنید.

 

 

اگر شما وب‌سایت وردپرسی دارید و قصد دارید که آدرس دامنه اصلی را تغییر دهید، پس از تغییر آدرس از طریق مدیریت دامین، لازم است تا از این بخش نیز نسبت به تغییر آدرس در دیتابیس اقدام کنید. در این صفحه دو بخش WordPress Address و Site Address وجود دارد که به صورت پیشفرض باید یکسان باشد مگر آنکه بخواهید این دو آدرس را مختلف انتخاب کنید.

 

 

با کلیک بر روی “Save”، آدرس اصلی وب‌سایت وردپرسی شما در دیتابیس تغییر پیدا می‌کند.

توجه داشته باشید که اگر از گواهینامه‌ی SSL استفاده می‌کنید، لازم است تا گواهینامه‌ی SSL قبلی خود را لغو و دوباره نسبت به نصب آن اقدام کنید.

آموزش لغو و نصب دوباره گواهینامه SSL رایگان Let’s Encrypt :

اگر از گواهینامه SSL رایگان Let’s Encrypt بر روی دامنه قبلی خود استفاده می‌کردید، لازم است تا نسبت به لغو آن و نصب دوباره گواهینامه اقدام کنید.

برای لغو گواهینامه SSL رایگان Let’s Encrypt، ابتدا وارد دایرکت ادمین شده و بر روی “گواهینامه‌های SSL” کلیک کنید.

در این بخش، اگر گواهینامه SSL رایگان Let’s Encrypt از قبل نصب شده باشد، لازم است آن را غیرفعال کرده و بار دیگر نسبت به نصب آن اقدام کنید. بنابراین بر روی “لغو تمدید خودکار” کلیک کنید.

در صورت موفقیت آمیز بودن، با پیغام زیر مواجه خواهید شد:

حال لازم است تا بار دیگر گواهینامه SSL رایگان Let’s Encrypt را نصب کنید.

برای نصب گواهینامه SSL رایگان Let’s Encrypt، پس از ورود به دایرکت ادمین بر روی “گواهینامه‌های SSL” کلیک کنید.

در این بخش، بر روی “ایجاد یک گواهینامه جدید” و سپس بر روی “گواهینامه رایگان و خودکار Let’s Encrypt” کلیک کنید. توجه داشته باشید که “نام عمومی” باید نام دامنه‌ی جدید شما باشد. همچنین “سایز کلید” 4096bit و “الگوریتم Hashing”، گزینه‌ی SHA-256 باشد.

در کادر دوم، می‌توانید تمامی ساب‌دامین‌هایی که می‌خواهید گواهینامه SSL بر روی آن نصب شود را انتخاب کنید.

سپس بر روی “ذخیره” کلیک کنید.

توجه داشته باشید که کادر “وارد کردن کلید خصوصی و گواهینامه از پیش تولید شده” هیچ ربطی به نصب گواهینامه SSL خودکار نداشته و وجود یا عدم وجود کد در آن، اختلالی در نصب ایجاد نمی‌کند.

پس از کلیک بر روی “ذخیره”، گواهینامه SSL رایگان Let’s Encrypt به درستی نصب می‌شود.

اگر که تمایل دارید آموزش ویدیویی مربوط به نصب این گواهینامه را مشاهده کنید، پیشنهاد می‌کنم مقاله‌ی زیر را مطالعه کنید:

آموزش نصب گواهینامه SSL رایگان

اگر شما گواهینامه SSL غیررایگان بر روی دامنه خود داشته و قصد داشته باشید دامنه‌ی اصلی خود را عوض کنید، لازم است تا بار دیگر نسبت به خرید این گواهینامه اقدام کنید.

به دلیل امنیت بالاتر، شرکت ارائه دهنده‌ی گواهینامه SSL (مانند Certum در نت‌افراز) برای هر دامنه، فقط یک گواهینامه SSL صادر می‌کند. یعنی اگر دامنه جدید را با قبلی جایگزین کنید، به دلیل آنکه گواهینامه SSL قبلی فقط برای آن دامنه صادر شده بود، بنابراین امکان نصب آن بر روی دامنه جدید وجود ندارد.

بنابراین لازم است بار دیگر نسبت به خرید گواهینامه SSL غیر رایگان اقدام کرده و یا از گواهینامه SSL رایگان Let’s Encrypt استفاده کنید.

آموزش خرید و ایجاد سفارش گواهینامه SSL غیر رایگان شرکت Certum در زیر قرار دارد.

آموزش تکمیل سفارش خرید گواهینامه SSL

امیدوارم که این آموزش برای شما مفید بوده باشد.

درصورتیکه هرگونه سوال، نظرات، انتقادات و پیشنهادی دارید، بسیار خوشحال می‌شویم که از طریق “دیدگاه” با ما در ارتباط باشید.

شاد و پیروز باشید.

خروج از نسخه موبایل